RTPK-Syd gick i kyrkan den 19 oktober. S:t Petri kyrka i Malmö närmare bestämt. Nu var det inte direkt gudstjänst vi firade, däremot en riktigt njutbar orgelkonsert signerad kyrkans chefsorganist Carl Adam Landström. Konserten innehöll flera orgelverk av Johan Sebastian Bach, bl a en Air, som de flesta av oss kände igen. Det tog dock en liten stund, innan vi kom på att det faktiskt också var signaturmelodin till Beppes Godnattstund!

Orgelkonserten var offentlig, men när den var slut stannade vi kvar, totalt 29 medlemmar och medföljande, och fick lyssna till Carl Adam Landström när han enkom för oss berättade om den fantastiska orgeln, världens mest moderna, som man säger, även om man garderar sig med ett litet ”kanske”. 22 meter hög och med 200 helt elektroniska stämmor! Orgeln invigdes 2019 och kan i princip framkalla vilka ljud som helst utöver de ”vanliga ” orgelljuden. Vattenfall, åska, rullande stenar, you name it! S:t Petri kyrka har flera äldre orglar, som alla kan kopplas ihop med den moderna orgeln och spelas på från den nya orgelns spelbord. Det låter minst sagt maffigtgt. 

Efter kyrkobesöket travade vi tvärs över gatan, sådär en 18 meter, till kvarterskrogen Café Brygg och intog lite lunch och umgicks. En lyckad tillställning!

                    Text: Ingvar Ernblad

                    Bilder: Maths Olsson och Ingvar Ernblad

Vi tar plats i kyrkbänken. Fr v Anders Berg, Anneli Högberg, Johnny Persson,  Hillevi Hennix, Britt Louise Hansson och Anne Bodén.

Chefsorganist Carl Adam Landström i full karriär. En mycket bra och stimulerande berättare!

22 meter hög orgel! Det är knappt att den får plats på bilden.