Regionernas representant Ingvar Ernblad anslöt till stockholmarna på onsdagsförmiddagen och med tåg och buss kom vi med förväntningar till Sundsvall och vår båtboende, med utsikt över Norra stadsberget.

Dag Jonzon infriade våra förväntningar genom att tillsammans med Esko Wiklund välkomna oss med ett glas på hotell Knaust.  Det blev starten på våra gemensamma diskussioner om både det kulturarv vi förvaltar och mediernas och RTPK:s roller i dagens samhälle.

Den rundvandring vi fick göra med byggnadsantikvarie Johanna Ulfsdotter, ledde bara till att man måste åka tillbaka och se mer. Sundsvalls historia och dess näringars betydelse illustreras så väl av arkitekturens utveckling och genom en lysande föreläsning om staden som reste sig ur askan.

Med utsikt från Norra stadsberget över staden och mittemot ”Kalla-land” (Charlotte Kallas bostad och träningsområde), var vi överens om att RTPK har i synnerhet regionalt mycket att vinna på att samverka med kolleger från andra medier.

Stort tack Sundsvall för ett berikande möte. Och ni som är där i sommar; gå förbi huset snett emot hotell Knaust och se på målningarna på fasaden till huset med adressen Storgatan 12 ritat av arkitekten David Hermansson, som är den arkitekt som präglat Sundsvall mest med sina 23 byggnader.

Styrelsen önskar alla en trevlig sommar!

 

Storgatan 12, Sundsvall

Hotell Knaust 

Bilder: Kerstin Brunnberg, Dag Jonzon