2017 hade vi i Umeå RTPK den 4 december. Julfesten blev årets sista evenemang och det hade vi på Radiohuset i Umeå, så vackert belyst av en snygg logoskylt och två syntgranar.

Här var det julsamvaro, Hansen-skinka och Ingers julpepparkaka med lingon!

 

 

 

 

 

 

 

Många var de som efter skinka och julmust förriradesig runt i radiohuset för att upptäcka förvandlingen av huset där så många gjorde sina första yrkesår på SVT, som på den gamla goda tiden var samma företag som SR.

 

”Det hade jag ingen aning om!” RTPK:are på husvandring där barn de lekt. Sten Lövstrand, Henrik Burman, Crister Clausén, Arne Ericksson, Folke Rubin, Lars-Gunnar Andersson, Staffan Wiklund och Kurt Sundin. Foto Morgan Anderbom.

Radiohuset byggdes mer eller mindre på en ödetomt långt från ära och redlighet 1970. Där gjordes radio och tv fram till 1982, då den dynamiska bildverksamheten flyttade till ett nytt TV-hus. TVhuset var husvagnstillverkaren Polarvagnens nyss skapade högkvarter i ett annat ännu ganska öde landskap i Umeås norra utkant, men det gick som det gick med husvagnsmarknaden och tillverkaren från Dorotea. TV övertog hela huset inklusive reception med isbjörn i ett stenblock och där bor de kvar än idag.

Radiohuset å sin sida har byggs ut och om i flera omgångar, både kontorsdelar och studiodelar Lokalradions inflyttning i huset 1992 var ett skäl. Införandet av ny teknik och utvecklingen avsjälvkör är andra skäl för ansiktslyftningarna.

Ansiktslyftning har också lunchrummet genomgått sen många av RTPK-medlemmarna var här senast. Nu var det trevligt och generöst utlånat till seniorernas utbyten av skratt och minnen.

18 personer var vi som mötte upp. Åtta evenemang har vi haft under året. Nu väntar spännande 2018!

Fr. v. längst bak Sven-Erik Frick, Inger Brånin, Ingemo Nilsson, Ingemar Nilsson, Kurt Sundin, Vänster långsida
Staffan Wiklund, Henrik Burman, Lars-Gunnar Andersson, Sonja Mannberg, höger långsida uppifrån Crister Clausén (dold), Morgan Anderbom, Arne Ericksson, Sten Lövstrand.

Foto Morgan Anderbom. Text Tommy Engman