Det blev utan tvekan ett mycket uppskattat besök på Rolf Ericson Bil i Falun när Falu-avdelningen i coronatider sent omsider kunde hålla årsmöte den 29 mars. Rolf Ericson tog själv emot och berättade kort om Volvos historia i Falun genom åren medan de dryga 20-talet medlemmar som anslutit bjöds på kaffe och nybakade kanelbullar.

SLUSSBRUDEN KRYSSAR ÅTER

Vid årsmötet återvaldes ordförande Birgitta Arvidson liksom den övriga styrelsen, dvs Bert Linder, Siv Eriksson, Ulf Carsten och Rolf Egil Bergström. Birgitta kunde meddela att RTPK beslutat höja bidraget från 200 till 300 kr per medlem ute i landet för 2022. Den riktigt glada och efterlängtade nyheten var dock att lunchkryssningen med Slussbruden kommer att återupptas till sommaren. För RTPK Faluns del innebär det lunchkryss 14 juni. En del idéer om kommande programpunkter gavs till styrelsen att fundera vidare på.

Innan årsmötet avslutades tog Tommy Byman-Persson ordet och redovisade en roande artikel från tidningen Se:s 1960-tal om en grupp smålänningar som bildat en kritisk TV-grupp. Mycket uppskattat av årsmötet! (kan ses på RTPK Nys Facebooksida)

Eftermiddagen avslutades hos Rolf Ericson Bil med en intressant rundvandring i anläggningen ledd av projektansvarige Anders Skogqvist och Rolf Ericson. RTPK:arna fick en generös genomgång av hur en modern Volvo-anläggning fungerar idag och passade på att ställa många intresserade frågor till de båda företagsrepresentanterna.