Vid årsmötet nyligen i RTPK i Örebro valdes Olav Sandström till ordförande. Han efterträder Ulf och Inger Billberger som skött ordförandeskapet gemensamt ett antal år.

Olav berättar att han hoppas kunna värva nya medlemmar från radion – som länge träffats på uppskattade luncher – men som inte varit med i RTPK.

Så fort coronan tappar greppet ska Örebro dra igång igen.

Se årsmötesprotokollet i en bilaga.

Janne Petersson

Olav Sandström

Så här beskriver Olav sig själv:
Av en ren slump hamnade jag i Örebro på försommaren 1970.En lapp på anslagstavlan på JHS annonserade om ett ledigt jobb på Örebro-Kuriren. Det var tänkt som ett kort mellanspel. Målet då var ett korrejobb i Sydamerika.
Nu drygt 50 år senare är jag fortfarande kvar, inte på Pampas, utan på Närkeslätten.
Så kan det gå utan någon riktig karriärplan!
Efter “Kurren” har det blivit public service för hela slanten eller snarare avgiften.
Först Radio Örebro från starten 1977 och därefter SVT. Premiärsändningen från Tvärsnytt var första måndagen efter mordet på Olof Palme 1986.
Inom SVT har jag haft en lång rad olika funktioner, mest nyheter men också lite kultur, underhållning och livsåskådning.
Det var på den tiden det fanns ett TV-hus i stan. Sedan dess ha lokalytan krympt högst avsevärt. Idag ryms SVT Örebro i en ordinär trerummare. Så kan det också gå.
“Men jag är inte bitter” – tvärtom. Det har varit kul mest hela tiden och jag är både glad och stolt över att ha fått förmånen att jobba inom public service i så många år. De sista som regional nyhetschef med placering på rikset i Stockholm.

Ber att få återkomma om vad vi kan hitta på inom ramen för RTPK framöver. Jag blev ju trots allt vald till ordförande bara för ett par dagar sedan.
Dock är den traditionella räkbåten på Hjälmaren bokad till den 10 juni och lite extrapengar har vi fått för att ragga nya medlemmar!