Onsdagen den 7 november hade RTPK Weteranerna i Göteborg sitt årliga medlemsmöte. Då omvaldes ordförande Sonja Lundström på ett år. Övriga styrelsemedlemmar sitter kvar fr.v. Nils-Åke Lithner, Birgitta Lagnell och Kajsa Stark. På bilden saknas Pia Lafrenz.

 

Efter mötet hälsade vi Menys Tomas Tengby välkommen att berätta om Medelhavets historia och framför allt dess mat. Gröna bilden ovan är en vanlig syn i framför allt Italien. På sluttningarna syns vinodlingar och olivlundar. Tomas har rest mycket i dessa områden och älskar dess mat.

På bilden ovan ser man varifrån de olika råvarorna kommer och Kreta-kosten anses vara den mest nyttiga man kan äta. De vetenskapliga bevisen är att innevånarna på det karga Kreta mår mycket bra och blir gamla. Motsvarande rön har även gjorts i norra Japan. Sista bilden är en matpyramid, som rekommenderas. Följer man den blir man förmodligen en friskare och lyckligare människa. Vi njöt av Tomas inspirerande föredrag och turligt nog hade vi beställt en smörgås i italiensk stil i vår restaurang. Man blir sugen efter att ha lyssnat på Tomas i 1.1/2 timme. Tack, Tomas och vår kock Bibi.

    text Sonja Lundström   foto Göran Jemtsjö