Malmö inledde hösten med en tur till Bjärred, där en gammal SVT-bekanting för två år sen öppnade en mycket populär restaurang. Bjerreds Station heter den, alltså Bjerred med den gamla e-stavningen, och SVT-bekantingen heter Stellan Colt, trummis som medverkade i flera stora nöjesproduktioner i studio 1 på Jägersro. På senare år har Stellan drivit krog och arrangerat artistgalor på Slagthuset i Malmö.

26 medlemmar och medföljande mötte den 15 augusti upp på Stationen, som mycket riktigt har ett förflutet som station. 1901 invigdes en järnväg mellan Lund och badorten Bjärred och det imponerande stora stationshuset byggdes. Järnvägen höll sig vid liv fram till 1939, då bussar ersatte och stationen alltså blev busstation. Senare blev den ungdomsgård och efter några år i träda renoverades den av Lomma kommun och Stellan kom in som hyresgäst.

Gott var det och vädret visade sig också från sin bästa sida. När vi kom sken solen, när vi satt inne och åt föll regnet i strida strömmar och när vi var klara sken solen igen. Perfekt!

Text och bilder: Ingvar Ernblad

Högt i tak i det gamla väntrummet

Det gamla golvet från 1901 togs fram vid renoveringen…

…liksom det vackra taket.

Ute regnade det för fullt…

…men inne i värmen umgicks bl a Håkan Svensson och Ronnie Andersson med Richard Lindström, Willy Rosén och Peo Olsbring på andra sidan bordet.

Och här har vi Birgitta Ernblad, Lena Hansson-Varhegyi och Jan Arenhill och i bakgrunden Margit och Åke Särbäck.