Malmö avslutade vårprogrammet i Köpenhamn och i Limhamn. Resan till Köpenhamn den 24 april hade lockat 26 medlemmar och 8 medföljande, som tog tåget över Öresundsbron och sen samlades vid stationen Ørestad för vidare färd med buss i det nya Köpenhamn. I den danska huvudstaden byggs det nämligen som aldrig förr.

De danska stadsarkitekterna jobbar mycket med vatten i det nya Köpenhamn.

Nordhavnen t ex är Skandinaviens största och mest ambitiösa stadsplaneringsprojekt någonsin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vår förträfflige guide Staffan Söderberg.

I detta nya Köpenhamn for vi runt guidade av Staffan Söderberg, gift med vår medlem Marianne. Staffan var en utomordentligt kunnig och stimulerande guide, född i Köpenhamn, där hans far var präst, och boende där under sina första 18 år. Staffan var också under många år Danmarksexpert på Sydsvenska Dagbladet.

 

 

 

 

Danmarks Radios nya konserthus.

 

Royal Arena, ny konkurrent till Malmö Arena om konserter och andra stora publikevenemang.

 

Den danska frokosten, d v s på svenska lunchen, bestod givetvis av smørrebrød och intogs på restaurang 8tallet.

Smørrebrødslunch på restaurang 8-tallet för bl a Jeanette och Rickard Lundborg, Göte Elleström och Nisse Stenberg.

 

Willy Rosén, Peo Olsbring, PG Andersson och Sven-Gunnar Holm var uppenbarligen på gott humör.

 

Glada RTPK-are ur ett något annorlunda perspektiv.

 

Och här har vi Rune Formare och Rickard Lundborg.

Efter avslutad rundtur var det bara att kliva på tåget och åka hem till Malmö igen. Nåja, bara och bara. Resan ägde rum en kort tid innan regeringen behagade avskaffa id-kontrollerna för resan över Öresund. Det betydde att vi fick kliva av tåget vid station Kastrup och vänta en kvart, innan vi – efter uppvisande av id-handlingar – kunde borda ett nytt tåg och fortsätta resan. En av våra medlemmar – inga namn – hade emellertid glömt att ta med id-kort och nekades därmed att följa med på tåget. Det blev till att ta en dyr taxi över bron för att bli kontrollerad av den svenska polisen vid brofästet i Sverige och till slut bli insläppt i Sverige. Så kul har, eller hade, vi det i Skåne.

 

Gun och Kia hälsade oss välkomna igen

Limhamns småbåtshamn, grå himmel och Öresundsbron i fonden.

För sjunde året i rad hade vår medlem Kjell Andersson och hans hustru Gun bjudit in oss till majträff i Limhamns småbåtshamn. De år då vädret tillåtit har vi suttit utomhus, andra år inne i klubbhuset. I år blev det alternativ klubbhuset. Visserligen höll sig regnet borta, men blåsten och temperaturen fick fälla avgörandet. Temperaturen bland de 39 deltagarna var dock desto högre. Fräscha och delikata landgångar, kaffe och kaka och diverse drycker att köpa gav hög stämning, innan vi bröt taffeln efter dryga tre timmar.

Och vi kommer gärna tillbaka ett åttonde år också, Kia och Gun.

En spegling som gjorde att även fotografen kom med på bild.

Text och bilder: Ingvar Ernblad