Lasse Kronér med sin producent Patrik Rosell

Den 20 mars 2023 hade Göteborg Årsmöte på gammal klassisk mark. På vår f.d. parkering tillhörande TV-huset Synvillan på Delsjövägen. Där bor vår rtpk-medlem Lars-Åke Engblom och vi hyrde hans mötes-lokal. Då det nuvarande Kanalhuset på Lindholmen är stängt för oss gamla medarbetare får vi hitta på andra lösningar. Anledningen är Skyddsobjekt, inte Corona numera. Nog om detta. Vi hade ett kort möte där undertecknad blev omvald och jag har min fina styrelse kvar förutom Kajsa Stark, som tyvärr gick bort 2/1.

    Styrelsen: fr vä Sonja Lundström,Birgitta Lagnell,Pia Lafrenz och Kerstin Sjöstrand Tysk.

Efter fikat följde ett samtal om vårt Göteborgs-program DOOBIDOO, som nu förbereder sin 18:e säsong. Skapat på SVT Göteborg och ständigt etta på tittartoppen. Vad är då hemligheten med dess popularitet och hur kan det överleva i denna mediavärld? Jo, svaret fick vi av huvudperson själv, Lasse Kronér. Teamwork. Gästerna tas väl om hand när de kommer och umgås hela dagen med HELA teamet, ingen nämnd och ingen glömd. Detta gör att de lär känna alla de skall jobba med och är avslappnade och på gott humör när den röda lampan tänds och programmet kör igång som direktsändning. Dessutom spelar det ingen roll om de gör bort sig, annars en dödssynd inför en TV-kamera. Lasse älskar sådant och bjuder gärna på sig själv. Det kallar jag proffs-programledare.  Övriga i redaktionen instämde och hade mycket roligt att berätta. Jag vet själv från mina 33 år på SVT att vi hade ett mycket gott rykte ute i landet att ta väl hand om våra TV-gäster och det lever tydligen vidare. Tack, Lasse och redaktionen för att ni kom till oss och berättade vad många av oss redan anade.

Doobidoo-gänget fr vä Lasse Kronér,Patrik Rosell,Lars-Åke Engblom,moderator,Christina von Sydow,Kjell-Åke Hansson och Roland Hedlund

fr.vä Matz Jansson,Ulf Rigenius,Gunilla Brodén,Kurt Berggren,Agneta Zandin,Roland Hedlund,Alf Karlsson,Ninnie Fjelkegård och Birgitta Widell.

fr.vä Alf Karlsson,Raili Önesand,Roland Önesand,Marianne Pilberger och Ingrid Höglind.

text Sonja Lundström

foto Göran Jemtsjö