I februari 2020 samlades vi i Syd i Limhamns Folkets Hus för en trevlig stund med skådespelaren, sångaren m m Mikael Neumann. Föga anade vi då att det skulle dröja ganska exakt ett och ett halvt år innan vi kunde samla ihop skarorna nästa gång.

Men den 3 augusti var det äntligen dags. 40 medlemmar och medföljande träffades i nyöppnade restaurangen Bjerreds Station i Bjärred några mil norr om Malmö. Bjerreds Station inledde sitt liv som järnvägsstation redan 1901 när järnvägen mellan Lund och Bjärred invigdes. Lundaborna tog tåget till badorten Bjärred för att bada i Öresund och för att dinera på restaurangen Bjärreds Saltsjöbad. De riktigt välsituerade åkte också ut till sina sommarhus i Bjärred. Järnvägen blev aldrig lönsam och las ner 1939 och därefter har byggnaden varit postkontor, busstation och ungdomsgård för att de senaste åren stå tom.

Nu har Lomma kommun mycket pietetsfullt restaurerat byggnaden till dess forna glans. Krögare är Stellan Colt, tidigare musiker i flera stora produktioner på SVT-Malmö och också den som drivit nöjesetablissemanget Slagthuset i Malmö. Och f ö gift med Pernilla Månsson Colt, välkänd för TV-publiken och nu i full färd med att planera årets inspelningar av Antikrundan, som hon är producent för.

Vi hade inget särskilt program, utan enda syftet med mötet på Bjerreds Station var att vi skulle få träffas och umgås igen. Vi åt en utmärkt kycklingsallad och avslutade med kaffe. Samt pratade. Och pratade! Stämningen var definitivt hög.

Och om allt flyter på så blir det ytterligare fyra träffar i Syd under hösten. En i månaden, d v s precis som vanligt före The Big C!

Text: Ingvar Ernblad

Bilder: P.O. Nilsson och Ingvar Ernblad         

Gunnar Frankell med kycklingsalladen.

Richard Lindström har något att förtälja Johnny Persson.

Claes Wemar och Agneta Andersson.

Peo Olsbring, Gunnar Frankell och Anders Berg.

Tore Nilsson och Gert Olsson.

Pernilla Månsson Colt och Åke Särbäck.