Foto: Eva Edsjö, SVT:s pressdesk

AI – Artificiell Intelligens är på allas läppar. Vad är AI?
Artificiell Intelligens är en samlingsterm för datasystem som kan känna av sin omgivning, tänka, lära sig och vidta åtgärder. Idag används AI inom de flesta branscher.

Kom och lyssna på Adde Granberg, teknisk direktör på SVT, som berättar hur det påverkar medias roll och arbetssätt.

Tisdagen den 26 september kl 13:00 i Bio Mauritz, Filmhuset, Borgvägen 1-5, Gärdet

Fakta om Adde;
Adde Granberg har arbetat i tv-branschen sedan 1991. Han började sin karriär på den svenska ungdomskanalen ZTV som ljudtekniker, vilket gav honom den perfekta grunden inom tv-produktion och möjligheten att få praktisk erfarenhet om sändningsproduktion och produktionsverksamhet.

Från 1994 till 2010 drev han sitt eget sändningskonsultföretag, där han började specialisera sig på liveevenemang – skötte sändningsverksamheten eller ledare för högprofilerade sportevenemang som UEFA Champions League, dam-euro, ishockey-VM och friidrott mästerskap.

2007 började han med HDR, ett ledande svenskt externt sändningsföretag som konstruerade och hyrde ut OB-lastbilar. Och 2010 kom han till Sveriges Television (SVT) med uppdraget att förbättra den tekniska infrastrukturen och arbetsflödet på stationen. Han var ansvarig för att sköta fjärr-TV-produktionen för de olympiska spelen i London 2012 och 2014 FIFA World Cup i Brasilien, och för närvarande flyttar SVT mot en IP- och molnbaserad framtid.

Sedan 2017 är han teknisk direktör och sitter i SVT:s företagsledning.

Gratis för medlemmar, medföljande betalar 100 kr, som sätts in på plusgirokonto 402462-6 eller till swish nr 123 17 194 91. Anmälan till gunillaasp6@gmail.com senast den 15 september.
Det finns möjlighet att köpa kaffe efter föredraget i Bistron.

Adde Granberg