Från Tallinn till Riga

En resa för RTPK med Hans Lepp

Den 2-7 september 2020

RTPK inbjuder sina medlemmar till en spännande Baltikumresa, där vi färdas genom Estland och Lettland med nedslag i de gamla städerna, Tallinn /Reval, Tartu/Dorpat, Cēsis/Wenden, och Riga. Ciceron på resan är konsthistorikern och Baltikumkännaren Hans Lepp. I början av 1990-talet var Hans Sveriges första kulturattaché i Baltikum med stationering i Tallinn.

Vi gör stadsvandringar i Tallinns medeltida stadskärna, Tartus universitetskvarter och bland Rigas magnifika jugendkvarter. Vi besöker, museer och historiska platser från medeltida borgar och kyrkor till en sovjetisk kärnvapenbunker från kalla kriget. Vår resa går genom de gamla svenska Östersjöprovinerna Estland och Livland.

I Tallinn och Riga möter vi lokala journalister som berättar om sitt arbete och om det aktuella politiska läget. Vi reser i maklig takt med goda möjligheter till umgänge och egen tid. Tallink har även bra bussförbindelser från en stor del av Sverige till Värtahamnens färjeterminalen i Stockholm.

 Hans Lepp är f.d. kulturråd och konsthistoriker. Han har sin bakgrund som 1:a intendent på Hallwylska Museet, 1:a intendent på Kungl. Husgerådskammaren och som kulturråd på Svenska institutet. Åren 1991-94 var han Sveriges första kulturattaché i det åter självständiga Estland. Han har bl. a skrivit boken Svenskminnen i Estland.

Resefakta:

Bokning. janne.petersson3@gmail.com   eller tel 070 528 50 53. Senast 1 mars.

Resan till Estland och Lettland är öppen även för personer som inte är medlemmar i RTPK. Man behöver inte ens vara pensionär.

Pris. 8 950 SEK per person i delat dubbelrum. Tillägg 2500 SEK för enkelhytt fönster och enkelrum. 

I priset ingår: Tallink Stockholm – Tallinn i delad A2 fönsterhytt, kaffebuffé, trerätters middag med vinpaket, kaffe & avec, frukost på båten, Riga – Stockholm med Tallink i A2 delad fönsterhytt smörgåsbord med vin öl, två frukostar på båten, tre nätter på hotell med frukost i Tallinn, Tartu och Riga, två middagar, två luncher, ett förmiddagskaffe, samtliga inträden och transporter enligt program, Hans Lepp som ciceron under hela resan.

Mejt Resor AB (org nr 559015-3838) är medlem i Svenska Resebyråföreningen och har tecknat resegaranti hos Kammarkollegiet. Vi förbehåller oss rätten till ändringar i programmet. Viss prisjustering kan förekomma vid stora valuta- och bränsleprisförändringar.

Infoblad RTPKs Baltikumresa sept 2020